January 08, 2018
FIT HOTSPOT: STUDIO REVITAL - HIŠKA NA OBROBJU MESTA

Z vami želim deliti izkušnjo iz obiska barre studia Revital, kamor sem bila povabljena v mesecu decembru na svojo prvo booty barre vadbo. Za tiste, ki še niste slišale za booty barre, gre za zabavno obliko vadbe, ki združuje tehnike plesa, pilatesa in joge. Pravijo, da gre za odlično kombinacijo moči in fleksibilnosti, z dodanim kardiovaskularnim elementom, s katero ob baletnem drogu, zdefiniraš celotno telo.

Moram priznati, da booty barre v studiu Revital ni razočaral. Če še niste bile tukaj, naj povem, da je vredno obiska! Celotna izkušnja je zelo drugačna, kot v velikih dvoranah fitnes centrov.

Studio Revital je svoja vrata odprl zelo tiho v Januarju 2013, kot plod sodelovanja med Renato Hrženjak in še eno gospodično, s katero več ne sodelujeta, je pa veliko pripomogla k postavitvi in izbiri imena. Ime je sestavljenka, in sicer iz imena REnata ter besede VITALnost - REVITAL. Studio je od takrat prepotoval kar lepo pot. Svoje prostore je zamenjal dvakrat in sedaj končno, kot pravi Renata - v tretje gre rado, je studio dobil dom, v smislu lastnega in ne najetega prostora.

Tako je oktobra 2017 studio Revital zrastel v obliki lesene hiške na obrobju mesta, ki je obdana z naravo. Renata je z uporabo zemeljskih tonov in naravnih materialov (zlasti zanimiva je pregrada iz drevesnih debel), ustvarila prijeten prostor, v katerem se sprostiš in rade volje pomigaš. Seveda ne manjka tudi barv; z barvami poživiljajo pisane žogice in uteži, ki so nepogrešljiva oprema booty barre vadbe. Prostor za vadbo je obdan z velikimi okni in stenskimi ogledali, kar ga iz navadne telovadnice pretvori v pravo oazo na obrobju mesta.

Foto: Studio Revital

Če povem po pravici, sem na trening prišla z mislijo, da bo enostavno. "Pri vsem tem fitnesu in bootcamp-ih bo to bo zame mačji kašelj," se mi je podilo po glavi. Pa še kako sem se motila 😂. Čeprav je Renata rekla, da sem se za prvič "odrezala "odlično, mislim, da sem "umrla" že pri ogrevanju 🙈 - element cardia ob 9h zjutraj je bil moj izgovor. Ko so bile mišice segrete, so na vrsto prišle roke. Vsi booty barre treningi namreč sledijo določenemu zaporedju: ogrevanje, ubijalske vaje za roke, vaje ob baletnem drogu, vaje za trup ter razteg.

Zgrabili smo utežke in se pomaknili na sredino prostora. "Dvokilske si vzela? Mislim, da bodo enokilske dovolj," mi je rekla. Upoštevala sem njen predlog, čeprav sem mislila, da bi zmogla tudi dvokilske. Čez nekaj minut mi je bilo žal, da nisem vzela polkilskih 😅💦.

Po rokah smo vadbo nadaljevali ob plesnem drogu, kjer so na vrsto prišle noge in rita. Vaje vključujejo veliko pliejev (počepov), pliejev na prstih, dvigovanja nog, miganja z rito, stiskanja žogice ... pravzaprav, ko opazuješ druge, izgleda zares preprosto. Ampak saj veste, da videz včasih vara 😅. Mišice sem čutila že v najbolj "preprostih" pozicijah >> in sedaj poznam razlog, zakaj imajo baletne plesalke tako lepa telesa 👯

Čeprav so trebušne mišice aktivirane skozi celotno vadbo, pridejo na vrsto še vaje za trup, s kakšnim "nevarnim mountain climber-jem" za zaključek. Na koncu pa še preteg, razteg in plosk plosk 👏🏼👏🏼. 

Mislim, da bi bil booty barre všeč vsakomur, ki išče nov in malo drugačen izziv, še posebej, če želi malo spremeniti svojo rutino. Vadba zahteva dostojno osnovno stopnjo pripravljenosti >> Za nekatere ljudi je lahko izziv malce pretežak, kar pa ni izgovor, da nebi poiskusili, saj se vsaka vaja lahko prilagodi ali pa se naredi manj ponovitev, dokler se ne pridobi moč, za končanje celotnega niza.

 

SPOZNAJ RENATO - THE BARRERINO

Foto: Instagram @the_barrerina

 

♥︎  Na kratko se opiši.

Zabavna, komunikativna, ambiciozna ... vedno v iskanju novosti. In da ne pozabim ... velik "dog person" :) 

♥︎  Če bi morala izbrati eno obliko vadbe do konca življenja, katera bi bila in zakaj?

Najverjetneje kar barre. Ker je krasna fuzija pilatesa, malce plesa in cardia - brez poskokov, z vajami za oblikovanje in izklesanje ženskih delov telesa ... in ker ti resnično pomaga izboljšati držo.

♥︎  Kaj je najbolj smešna stvar, ki se je zgodila med vadbo booty barre?

Najbolj smešno je to, da resnično vidim, kako dekleta ponovijo, kar jim pokažem. Enkrat sem se npr. "počohala" po čelu in sta dve ponovili za mano, ker sta mislili, da morata 😂

♥︎  Katera je tvoja najljubša športna znamka?

Hmmm ... zadnje čase jih je kar veliko, tako da ne morem izpostaviti ene. Ampak če že res moram, potem bom rekla, da bi bila zelo vesela kakšnega artikla od Lorne Jane ali pa Haute Body.

♥︎  Kdo ali kaj te inspirira?

Morala bom reči, da kar moja mami. Zakaj? Ker je resnično najboljša duša, ker tako trdo dela in me podpira pri vsaki moji nori ideji ... in ker ji nikoli, ampak res nikoli nič težko. 

♥︎  Kateri je tvoj najljubši motivacijski quote?

"You're never going to be 100 % ready and it's never going to be just the right time, but that's the point. It means that every moment is also the right moment. If you want it, you just have to do it."                                                                                                   

♥︎  Si od vedno sanjala, da bi imela svoj studio?

Ne. Včasih sem sanjala o Hollywood-u in igralski karieri :) Odkar pa sem se začela ukvarjati z vodenjem vadb, sem želela svobodo v smislu lastnega studia. Kar sem si  okviru studia najbolj želela, je zunanji vadbeni prostor (za vadbo v naravi v toplejših mesecih) ter kotiček za kavico, sok in čvek. Zelo vesela sem, da točno to sedaj imam.

♥︎  Brzinček!

Kava ali čaj? - Kava.

Sadje ali Zelenjava? - Zelenjava.

Joga ali pilates? - Pilates.

Cardio ali vaje za moč? - Vaje za moč.

Skupinske ali solo vadbe? - Skupinske vadbe.

Mačke ali psi? - Psi.

Visoke pete ali teniske? - Teniske.

Zima ali poletje? - Poletje.

Lenobne počitnice na plaži ali aktivna avantura? - Lenobne počitnice na plaži.

 

Renata pravi, da je hvaležna za vse, kar se ji je na poti zgodilo in z navdušenjem pričakuje vse kar še prihaja! Jaz Renata pa sem ti hvaležna za tvoje povabilo in super novo izkušnjo! 

Za vse, ki bi rade spoznale Renato in se preizkusile v booty barre vadbi v oazi na obrobju mesta, leseno hiško najdete:

Studio Revital
Anovec 10
8272 Zdole

Instagram: @the_barrerina
Instagram: @studio_revital

Facebook: https://www.facebook.com/StudioReVita/

Spletna Stran: https://studiorevital.wordpress.com

 

** Ob sredah pa lahko pridete na Renatino booty barre vadbo tudi v Ljubljano v BODI FIT fitnes center.

 

Komentar (0)

KOMENTAR