January 05, 2018
ŽIVLJENJE PO PRAZNIKIH - NAZAJ NA PRAVO POT

Vsi hodimo skozi različna življenska obdobja. Obstajajo trenutki, ko smo popolnoma usmerjeni in motivirani; se zdravo prehranjujemo, redno telovadimo ... in potem pride čas, ko smo utrujeni, ko smo pod stresom, ko si želimo jesti pico, čips in čokolado ter celo popoldne poležavati na kavču ... ali pa pridejo prazniki in veseli december, ki naši zdravi rutini popolnoma spodnesejo tla pod nogami. Hmm ... znano? 


Nekako se počutim že kot prava strokovnjakinja na tem področju. Nevem kolikokrat sem že zašla z začrtane poti in se čez nekaj časa zopet vrnila nanjo. A če kdaj zaidem s poti, to ne pomeni, da sem neuspešna. To pomeni, da sem človek! Če se tudi tebi zgodi, da kdaj zaideš s poti, potem ti čestitam - tudi ti si človek! 👏🏼 Popolnoma naravno in ok je, da se oddaljimo od naših zdravih navad. Kar je pomembno je to, da ostanemo motivirani in poznamo orodja, ki nam pomagajo, da se vrnemo na pravo pot - cilji so dosegljivi tudi z manjšimi obvozi kajne?! S tabo tokrat delim nasvetke, ki mi pomagajo, da se čim prej vrnem k svojem zdravem življenskem slogu.


ODVRZI OBČUTEK KRIVDE

Občutek krivde, nikoli ni in nikoli nebo dober motivator. Zaradi občutka krivde se pogostokrat kaznujemo z nekimi strogimi dietami in s telovadbo do onemoglosti, ki po mojem mnenju ne trajajo dolgo, saj naše telo izčrpajo fizično in psihično. Slej kot prej se zaradi prevelikega pritiska "zlomimo" in zaidemo s poti k slabim navadam, k občutku krivde in nato znova do kaznovanja s strogimi dietami ... začran krog! Popolnoma normalno in človeško je, da vsake toliko časa malo zavijemo iz poti, zato se ne obremenjuj s tem, kar je bilo včeraj ali prejšnji teden in se čimprej zmotiviraj, da nadaljuješ svojo pot (brez ekstremov).

OBNOVI SVOJE ZAOBLJUBE TER SI POSTAVI CILJE

O zaobljubah in postavljanju ciljev, sem se pred kratkim že razpisala, zato si lahko več o tem prebereš v objavici: VODNIK - MAGIJA NOVOLETNIH ZAOBLJUB 

PRENEHAJ Z IZGOVORI

Ko stvari ne gredo po planu, je naš prvi instinkt - poiskati izgovor. Nimam dovolj denarja, nimam časa, nimam dovolj izkušenj, nikogar ne poznam, zunaj je slabo vreme ... je samo nekaj izgovorov, ki nas oddaljujejo od naših ciljev. Zakaj ni tvoj izgovor: Nimam časa pojesti tisto njamsii milka čokolado 😂 ? Se sliši neumno kajne? Zato odvrzi izgovore in se loti uresničevanja svojih ciljev ... 5, 4, 3, 2, 1, zdaj!

PLANIRAJ OBROKE V NAPREJ

Pomankanje časa in cena živil je največji izgovor vseh, ki se ne prehranjujejo, kot bi si želeli. Odgovor na oboje je "meal prep" - priprava obrokov v naprej. S pripravo prihranimo čas, denar, pa tudi manj hrane se vrže v smeti. Princip priprave obrokov v naprej je, da si enkrat ali dvakrat tedensko pripravimo vse obroke; zajtrk, kosilo, večerjo ter vmesne prigrizke. Sama jih pripravljam dvakrat, in sicer ob nedeljah in sredah. Mogoče se sliši zakomplicirano, ampak v resnici je prav zares preprosto. In ja ... tvoja hrana lahko izgleda prav tako okusno, kot iz revije ... samo malo domišljije je potrebno. Napiši mi, če bi želela več objavic na temo priprave obrokov v naprej ✍🏻

ZAČNI POČASI 

Verjamem, da popolna preobrazba tvojih navad zagotovo zveni privlačna, vendar preveč drastičnih sprememb življenskega stila naenkrat, ponavadi ni recept za dolgoročni uspeh. Zapomni si, da se je veliko lažje osredotočiti na ustvarjanje majhnih, izvedljivih navad - tistih avtomatiziranih, ki jih počnemo, ne da bi sploh razmišljale o njih. Zato izberi eno majhno navado in se je drži, dokler ni naravni del tvoje rutine in šele, ko osvojiš neko navado, dodaj drugo. Počasi se daleč pride, zato začni počasi in z majhnimi koraki.

 
You go girl!! 

 

 

Mogoče te bi zanimale tudi naslednje objavice:

VODNIK - MAGIJA NOVOLETNIH ZAOBLJUB

NASVETKI ZA PUNCE, KI BI SE RADE ZNEBILE SLABIH NAVAD

"OFFICE" LAJF - NASVETKI ZA PUNCE, KI ŽELIJO BITI BOLJ ZDRAVE 

 

Komentar (0)

KOMENTAR