September 23, 2017
NASVETKI ZA PUNCE, KI SE BI RADE ZNEBILE SLABIH NAVAD

Vsi želimo biti zdravi, močni, polni energije in srečni. Zakaj potem počnemo stvari, ki nas peljejo ravno v nasprotno smer? Kajenje, prekomerno pitje, grizenje nohtov, prenažiranje ... so primeri slabih navad, ki lahko močno vplivajo na naše življenje. Na srečo, nikoli ni prepozno za spremembo. Ko se odločiš, da se znebiš slabe navade 💪🏼 → upoštevaj spodnje nasvetke.

 

RAZIŠČI RAZLOGE IN VIZUALIZIRAJ USPEH

Na list papirja napiši vsaj tri razloge, zakaj želiš opustiti svojo slabo navado in vsaj tri pozitivne stvari, ki jih boš dosegla z opustitvijo te navade.

Vizualiziraj svoj uspeh. Predstavljaj si sebe, kako kupuješ zdravo hrano, telovadiš v fitnesu ali zavrneš cigareto. Na pinterestu naredi svojo motivacijsko tablo s fotografijami in motivacijskimi pregovori, h kateri se boš zatekla, ob »težkih« trenutkih.

 

IZBERI NADOMESTILO ZA SLABO NAVADO

Izdelaj načrt. Kaj boš storila, ko dobiš potrebo po slabi navadi? Naprimer:

🌸  Vsakič, ko bom dobila potrebo po sladkarijah, bom pojedla sadje.
🌸  Vsakič, ko bom dobila potrebo po kajenju, bom naredila dihalne vaje.
🌸  Vsakič, ko bom dobila potrebo po coca-coli, bom spila kozarec vode.

 

IZOGIBAJ SE SITUACIJAM, KI TE SBODBUJAJO K SLABIM NAVADAM

Izogni se slabim navadam tako, da se izogneš stvarem, ki jih povzročajo.

🌸  Če želiš prenehati jesti čips in ga ješ le, kadar ga imaš doma → nikoli ne imej čipsa doma.

🌸  Če se želiš bolj zdravo prehranjevati, a delaš slabe odločitve, kadar greš v trgovino lačna ne hodi lačna v trgovino.

🌸  Če skadiš cigaret le ob popoldnaski kavi in želiš prenehati kaditi se izogni popoldnaski kavi.

 

DELAJ MAJHNE SPREMEMBE

Slabo navado si ustvarjala skoraj celo življenje, zato boš za oblikovanje novih dobrih navad potrebovala veliko časa, truda in odločnosti. Sama sem mnenja, da z majhnimi koraki lažje pridemo do neke trajne spremembe, hkrati pa preprečimo šok, ki bi utegnil nastati ob drastičnih spremembah. Z drastičnimi spremembami zdržimo mogoče dva tedna, potem pa se zopet vrnemo k starim navadam → Zato se pri izkoreninjenju slabih navad drži pregovora : Počasi se daleč pride! 🙌🏻

 

NE BODI PRESTROGA DO SEBE

Če se zgodi, da se pregrešiš (kar se verjetno bo 🙈) ne bodi prestroga do sebe. Velikokrat se zgodi, da se zaradi občutka krivde rade vrnemo k slabim navadam, češ, saj je vse izgubljeno. Pa ni! Zgodilo se je. Pozabi. Spodrsljaji se dogajajo vsakomur. Skrivnost uspeha je v tem, da se s spodrsljajem sprijaznimo, se čim prej zmotiviramo in s spreminjanjem slabih navad nadaljujemo! #nikolineobupaj 💪🏼

 

Komentar (0)

KOMENTAR