December 20, 2017
VODNIK - MAGIJA NOVOLETNIH ZAOBLJUB

Kako čas leti ... zdi se mi, da sem še včeraj mahala s pahljačo in odganjala neznosno poletno vročino, danes pa zavita v šal z dvojnimi nogavicami in kapo na glavi, srkam čaj v pravljičnem, decembrsko okrašenem centru mesta.

Naj se sliši še tako kliše ampak v zadnjih dnevih starega leta si vedno vzamem nekaj časa, da se ozrem na leto, ki se izteka, razmislim o svojih preteklih novoletnih zaobljubah in pripravim načrt za naslednje leto. To je čas, ko razmišljam o novih začetkih. O novih željah, novih načrtih, novem "življenju" in novem planerju! Ker vem, da nisem edina, ki to počnem imam letos nekaj nasvetkov, za vse, ki imate težavo pri postavljanju ali pri uresničevanju novoletnih zaobljub.

Novoletne zaobljube so v resnici idealna ideja! Ampak zakaj velikokrat potonejo v pozabo in še pred koncem marca, postanejo le oddaljen spomin? Si v resnici ne želimo sprememb? Imamo premalo volje? Ali si samo postavimo napačne cilje?

  

TVOJ VODNIK - MAGIJA NOVOLETNIH ZAOBLJUB

Naj te preden začnemo, na nekaj opozorim! Vodniki o postavljanju ciljev so načeloma zanimivi za branje → a če bo pri tem tudi ostalo, bo ta vodnik zate popolnoma neuporaben. Navsezadnje je brati o spremembah veliko lažje, kot v resnici ukrepati in spremeniti svoje življenje na bolje. Zato, če še nisi, ti toplo priporočam, da v roke vzameš pisalo in list papirja ali svoj najljubši planer (moj najljubši planer → Magic Planner).

 

Foto: Instagram @magic_planner

Si pripravljena? Yesss ... začnimo planirat!

Novoletne zaobljube ponavadi izgledajo tako:

❄️  Spravi se v formo
❄️  Shujšaj
❄️  Prehranjuj se bolj zdravo
❄️  Uživaj življenje
❄️  Naredi izpit za avto
❄️  Preživi več časa z družino 
❄️  Varčuj ...

Ko si postavljam cilje, razmišljam o prihodnosti, ki me motivira, da svojo vizijo spremenim v resničnost. Če vem, kaj želim doseči, vem, na kaj se moram osredotočiti. Moj proces postavljanja zaobljub - ciljev, poteka na večih ravneh. 

Najprej si ustvarim veliko sliko o novoletnih zaobljubah - vizualiziram si vse kar želim doseči v tem letu. V tem koraku na pinterestu ustvarim novo tablo, kamor "prilepim" slike, pregovore, ideje.

V nadljevanju pogledam svojo vizualizacijsko tablo in razmislim o tem, katere spremembe je potrebno izvesti, da bom to vizualizacijo dosegla. Ali se moram kaj naučiti? Ali se moram spremeniti? Katere čustvene ali osebne lastnosti moram obravnavati? Ali je pomemben tudi finančni vidik? Bolj, kot boš pri teh dimenzijah jasna in natančna, boljši vpogled boš imela v svojo vizijo.

Končno pridejo na vrsto cilji. V tretjem koraku novoletno zaobljubo razbijem na manjše cilje, ki jih zapišem nekje na začetku svojega novega planerja. Tvoji cilji naj bodo torej specifični, merljivi, dosegljivi, realistični in časovno omejeni. 

 

PRIMER TIPIČNE NOVOLETNE ZAOBLJUBE: BODI BOLJ AKTIVNA 

❄️   Korak 1: Vizualizacijska tabla

 Foto: Pinterest

❄️   Korak 2: Katere spremembe je potrebno izvesti in katere vidike obravnavati?

FINANČNI VIDIK: Privarčevati za fitnes karto / vodene vadbe / osebnega trenerja.
TEHNOLOGIJA: Aplikacije za pomoč pri doseganju/merjenju ciljev.
OSEBNOSTNI VIDIK: ... 
KAJ SE MORAM NAUČITI: ...  

 

❄️   Korak 3: Zapis ciljev

⫯  Do 3. januarja 2018 bom na telefon prenesla aplikacijo pedometer za merjenje korakov in si nastavila cilj na 10.000 korakov na dan.

⫯  Najmanj 5 dni v tednu bom naredila vsaj 10.000 korakov.

  Vsakič, ko bom prišla domov iz službe, bom šla po stopnicah namesto z dvigalom.

⫯  Uvedla bom 15 minutno jutranjo rutino: Takoj ko se bom zbudila, bom spila velik kozarec vode. Naredila bom 60 x jumping jacks, 40 x dvigovanje kolen, 20 x izpadne korake, 1 min plank, 20 x počepe - 3 ponovitve. - Vsakega 1. v mesecu bom spremenila vaje.

⫯  Od aprila do novembra bom šla 2 x na mesec na Šmarno goro.

  Vsak mesec, ko bom dobila plačo, si bom na varčevalni račun nakazala 50 evrov za športne aktivnosti.

  Vpisala se bom v (ime) fitnes - do 3. januarja 2018 in ga obiskovala ob ponedeljkih, sredah in petkih - ob 20h zvečer.

  Vsak mesec bom preiskusila novo obliko vadbe, ki jo bom obiskovala 1x na teden. Začela bom z mesecem februarjem, ko se bom vpisala na vadbo booty barre v studio (ime).

 

Napiši v komentar svojo novoletno zaobljubo! Imaš tudi ti kakšen nasvet, ki se ga držiš pri postavljanju novoletnih zaobljub in ciljev?

 

Mogoče te bi zanimale tudi naslednje objavice:

NASVETKI ZA PUNCE, KI BI SE RADE ZNEBILE SLABIH NAVAD

"OFFICE" LAJF - NASVETKI ZA PUNCE, KI ŽELIJO BITI BOLJ ZDRAVE 

Komentar (0)

KOMENTAR