October 11, 2017
ZAKAJ JE "THE BEST" IMETI FITNES PRIJATELJICO

Že imaš fitnes prijateljico? Če je še nimaš, je skrajni čas, da si jo poiščeš. Ne samo, da je vadba z njo zabavnejša → številne raziskave so pokazale, da z njo:


🌸  postaneš odgovornejša
🌸  bolj motivirana
🌸  in hitreje dosežeš svoje fitnes cilje

 

V nadaljevanju najdeš pet, po mojem mnenju najpomembnejših prednosti, ki jih prinese vadba, s fitnes prijateljico 💓

 

VADBA JE ZABAVNEJŠA

Švicanje v dvoje je pravzaprav veliko zabavnejše kot, če to počneš sama. Veliko je takšnih trenutkov, ki sami po sebi niso tako zabavni, kot so takrat, ko imaš ob sebi prijateljico, s katero se lahko smejiš. Stopnjo zabave lahko povečaš na primer s prirejanjem vaj tako, da bodo le te zanimivejše za izvajanje v paru.

 

LAŽJE JE POSKUSITI NOVE STVARI

Če telovadiš sama, lahko kar hitro padeš v neko rutinsko vadbo in poskusiti nekaj novega je včasih težko in zastrašujoče. Ko pa imaš ob sebi fitnes prijateljico, je veliko lažje zbrati pogum in se odpraviti v fitnes, poskusiti nove naprave ali se vpisati na novo vodeno vadbo ... se strinjaš?

 

OSTAJAŠ VISOKO MOTIVIRANA

Zunaj je še en deževen dan. Zavita v najmehkejšo odejo, ležiš na kavču in ravno se je začela tvoja najljubša serija. Sliši se, kot odlična priložnost, da preskočiš današnji trening, mar ne? Oo - oou ... ko že skoraj obupaš, je tukaj tvoja fitnes prijateljica, ki tvojo motivacjo postavi nazaj na noge. Verjetnost, da izbereš kavč namesto treninga s prijateljico je precej nižja, so ugotovili psihologi na Stony Brook univerzi v New Yorku, ki pravijo, da športne navade prijateljev in družinskih članov, vplivajo na osebno motivacijo.

 

SVOJE FITNES CILJE BOŠ DOSEGLA HITREJE

Lahko bi rekla, da je postavljanje ciljev preprosto v primerjavi s potjo, ki jo moramo "prehoditi", da le te dosežemo. V tej objavici, si do sedaj že spoznala, da fitnes prijateljica v glavnem zagotavlja pravo dozo zabave, podpore, odgovornosti, motivacije in v nekaterih primerih tudi zdravo tekmovalnost → zato mislim, da ti je sedaj že jasno, zakaj menim, da boš z njo hitreje dosegla tudi svoje cilje.

 

 POGLOBLJEN ODNOS

Najboljši del vadbe s prijateljico je morda to, da bo vajin odnos še močnejši. Pomisli ... švicata skupaj, "trpita" skupaj, skupaj uresničujeta cilje, se bodrita, veselita skupnih uspehov ... vidita se v najboljši luči, ko prečkata ciljno črto in tudi v slabi luči, kadar ne dohajata novega izziva ... in verjami mi - takšni trenutki gradijo vezi! 💓

 

Če še nimaš prijateljice s katero telovadiš, povprašaj naokoli - nikoli ne veš, katera je pripravljena začeti dosegati svoje fitnes cilje 💪🏼

 

Komentar (0)

KOMENTAR