October 16, 2017
KO ZADIŠI PO SLADKI JESENI

Jesen je kot ustvarjena za "comfort food" → se strinjaš? Vse te sladice, ki s sabo prinašajo tako očarljiv vonj in neverjeten okus ... le kdo se jim lahko upre? 

Načeloma nisem ljubiteljica sladic, a vonj po jabolkah in cimetu, premami tudi mene. Prejšnji teden sem si zaželela nekaj sladkega in nastala je spodnja, lahko bi rekla zdrava poslastica, ki bo prepričala tudi največje sladkosnedke : Pečena jabolka z "nice cream"-om, domačo granolo in arašidovim prelivom 👌🏼😋 (seveda brez dodanega sladkorja)

Za 2 osebi potrebujemo ⬇︎

DOMAČA GRANOLA:

🍁  2 žlici granole

 

 

PEČENA JABOLKA:

🍁  2 jabolki
🍁  1 dcl vode

Predhodno segrejemo pečico na 180°C.

Jabolki narežemo na približno 1/2 cm rezine in jim odstranimo koščice.

Rezine položimo na pekač in prelijemo z vodo.

Pečemo približno 20 minut oziroma dokler se jabolka ne zmehčajo (a ne preveč).

 

NICE CREAM:

🍁  1 zamrznjeno banano
🍁  1 žličko vanilijevega ekstrakta
🍁  1 žlico grškega jogurta

Z električnim mešalnikom vse sestavine zmiksamo do gladke sladoledne mase.

 

PRELIV IZ ARAŠIDOVEGA MASLA:

🍁  2 žlički arašidovega masla
🍁  2 žlički vode

Arašidovemu maslu dodamo vodo in dobro premešamo, da se sestavini združita.

 

Na krožnik serviramo pečene rezine jabolka. Nanje položimo 1 žlico "nice cream"-a. Dodamo še 1 žlico granole, pokapljamo z arašidovim prelivom in potrosimo s kančkom cimeta.

 

 Jo boš poskusila? Katera je tvoja naljubša jesenska sladica?

 

Komentar (0)

KOMENTAR