January 04, 2018
PINKI JUHCA IZ RDEČEGA ZELJA

Ko sem prvič pripravila to juhco, si nisem niti približno predstavljala, kakšen okus bo imela. Prva asociacija? Jota ... pretty pinki jota brez fižola in krompirja. Zato → če imaš rada joto, ti bo tudi ta juhca zagotovo všeč.  

 

 

P O T R E B U J E M O ⎢za 4 osebe

♥︎  1/2 glavice zelja

♥︎  1 veliko čebulo

♥︎  2 stroka česna

♥︎  1 jabolko (zlati delišes)

♥︎  1 žlico jabolčnega kisa

♥︎  1 žlico olivnega olja

♥︎  1 žličko dimljene paprike v prahu

♥︎  1 kocko - zelenjavne jušne osnove

♥︎  2 l vode

♥︎  sol in poper

 

Narežemo → zelje na tanke trakove, čebulo in česen na drobne koščke. Naribamo → jabolko.

Na olivnem olju prepražimo čebulo (približno 4 minute), dodamo česen in mešamo (približno 1 minuto).

Dodamo rdeče zelje, naribano jabolko, dimljeno papriko v prahu, sol in poper ter dobro premešamo.

Posodo pokrijemo in na zmernem ognju dušimo (približno 10 minut).

Dodamo kis in jušno kocko. Zalijemo z vodo in kuhamo še 30 minut.

S paličnim mešalnikom zmiksamo juho do gladkega.

** Če nam je juha pregosta, lahko dodamo še vodo.

  

Če boš pripravila to "pretty pinki joto" in jo delila na socialnih omrežjih, jo označi z #zgodbeizkuhinje , da jo lahko povšečkam ♡

 

Komentar (0)

KOMENTAR